Om Helena H

DSC_3527Vem är Helena H?

Fotografering. Jag har fotograferat hela mitt liv, i perioder mer eller mindre men alltid febrilt. Kameran har alltid varit med mig, som en förlängd arm av mig själv. Jag anlitas på frilansbasis.

Min styrka är storytelling och att skapa stämning. Sen är jag duktig på att se varje människas unika skönhet och potential. Jag får ofta höra att jag fotograferar med glimten i ögat, trots att jag jobbar på att vara djup som den svartaste tjärn. Just den där snäva linjen mellan djup och yta tror jag är lite unik.

Min svaghet är bristen på disciplin och min tidsoptimism.

Inkomst. Jag har alltid drivit eget och ser till att lägga mina ägg i många korgar. Min huvudsakliga inkomst kommer från familjeföretag Torsby Camping & Resort där jag är VD.  Min favoritskötebarn på familjeföretaget är restaurangen Fröknarna Fräs som jag drivit ända sedan jag var 13 år gammal. Det är en underbar restaurang med egen köksträdgård på stranden vid Fryken, Värmland.

Familj. Jag är mamma till Viggo 7 år. Jag drömmer om flera barn men har inte fått till det av olika anledningar. Jag jobbar dock på det på diverse sätt vilket är en kamp helt i sig själv.

Hemma. Jag har flera hem men mitt bästa hem är en gård belägen på en hög höjd i Rattsjöberg med utsikt mot sjöar och blånande berg. Helst skulle jag vilja bo där hela tiden, odla mina grönsaker och rida hästar, men det finns inga barn i närheten för Viggo att leka med så drömmen om landet är klurig. Man vill ju ha ett hem fullt av ungar som klappar katter och bygger kojor. Inte ensamhet direkt. Så det är en svår ekvation.

Hästar.  Jag älskar hästar och november 2016 blev jag ägare till min egna lilla arab, den föredetta galopphästen Schicago. Han fyller mitt hjärta med kärlek och jag blir lika glad varje gång jag möter honom.

Snöfall. Jag är riktigt bra på att åka skidor för det var det enda jag gjorde när jag var liten. Om inte namnet hade varit upptaget hade jag ändrat mitt efternamn till Snöfall.

Ungefär det handlar mitt liv om just nu tror jag.

b

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *