Om Helena H

cirali09Vem är Helena H?

Fotografering. Jag har fotograferat hela mitt liv, i perioder mer eller mindre men alltid febrilt. Kameran har alltid varit med mig, som en förlängd arm av mig själv. Jag anlitas på frilansbasis.

Min styrka är storytelling och att skapa stämning. Sen är jag grym på att se varje människas unika skönhet och potential. Min svaghet är bristen på disciplin och min tidsoptimism.

Inkomst. Jag har alltid drivit eget och är för tillfället involverad i tre olika bolag. Det med mest omsättning är mitt familjeföretag Torsby Camping & Resort där jag är VD. Det låter mer än vad det är. Min favoritskötebarn på familjeföretaget är restaurangen Fröknarna Fräs som jag drivit ända sedan jag var 13 år gammal. Det är en underbar restaurang med egen köksträdgård på stranden vid Fryken, Värmland.

Familj. Jag är mamma till Viggo 6 år. Jag drömmer om flera barn men har inte fått till det av olika anledningar. Jag jobbar dock på det på diverse sätt vilket är en kamp helt i sig själv.

Hemma. Jag har flera hem men mitt bästa hem är en gård belägen på en hög höjd i Rattsjöberg med utsikt mot sjöar och blånande berg. Helst skulle jag vilja bo där hela tiden, odla mina grönsaker och rida hästar, men det finns inga barn i närheten för Viggo att leka med så drömmen om landet är klurig. Man vill ju ha ett hem fullt av ungar som klappar katter och bygger kojor. Inte ensamhet direkt. Så det är en svår ekvation.

Urban. Jag älskar staden och dess enerverande flödande energi men får ont i hjärtat efter några dagar då jag måste ut tillbaka till naturen igen.

Hästar.  Jag avgudar  hästar på det där smärtsamma sättet. Att jag helst vill ha en hel flock, men vet samtidigt att min livsstil inte kan hantera det. I hemlighet är jag en distansryttar-wannabe som vill åka till Afrika och tävla i ökengalloper på araber. Vem vet. Det kanske blir så en dag.

Snöfall. Jag är riktigt bra på att åka skidor för det var det enda jag gjorde när jag var liten. Om inte namnet hade varit upptaget hade jag ändrat mitt efternamn till Snöfall.

Ungefär det handlar mitt liv om just nu tror jag.

headewr2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *